Wat teams kunnen leren van Toots Thielemans

Mensen die me al wat langer of beter kennen weten dat ik voordat ik in het bedrijfsleven aan de slag ging een aantal jaar professioneel muziek gemaakt heb. Ik speel elektrisch gitaar, heb conservatorium gedaan en verdiende destijds mijn inkomen door les te geven, te spelen met bands en gitaarpartijen in te spelen. Na zo’n zes jaar heb ik de keus gemaakt om iets anders te gaan doen (voert te ver om hier nu dieper op in te gaan, doe ik op verzoek graag 😊) en zo ben ik bij SNS, inmiddels de Volksbank, beland.


Parallellen tussen creëren binnen organisaties en binnen muziek

 

In mijn huidige werk merk ik steeds meer dat ik parallellen zie tussen creëren binnen organisaties en het creëren van muziek. En ik zie ook zaken die organisaties kunnen leren van muziek. Daarom heb ik besloten om daar iets mee te gaan doen: ik ga hierover bloggen. Bij wijze van experiment om vast te stellen of de parallel tussen organisaties en muziek ook voor anderen waarde heeft, maar ook gewoon omdat ik het zelf leuk vind. Dus als jullie feedback hebben, ik hoor het graag!

 

Samenwerken binnen teams

 

De eerste parallel die ik wil delen gaat over het samenwerken binnen teams, en daarvoor heb ik een filmpje van Toots Thielemans uitgezocht. Onderaan staat de link, maar voordat je het filmpje bekijkt geef ik even wat context. Je ziet een opname van Toots Thielemans met zijn band waarbij ze het thema uit de film Midnight Cowboy spelen. Nagenoeg alles wat je hoort is geimproviseerd. Waarschijnlijk zijn er enkele basale afspraken: Toots speelt de melodie in het begin en aan het einde (met daarin ook veel ruimte voor eigen interpretatie), de begeleidingsakkoorden zijn bekend (maar kunnen op oneindig veel manieren ingevuld worden en spontaan vervangen worden) en de volgorde van de solo’s lijkt afgesproken. Verder wordt alles wat je hoort ter plekke gecreëerd door Toots en zijn band.

 

Elkaar de ruimte geven

 

Wat je vervolgens ziet en hoort is wat er gebeurt als je vier mensen bij elkaar zet die goed zijn in wat ze doen, die ideeën hebben, die open staan voor elkaar en die ruimte geven en nemen. Dit is hoe een goed team functioneert! Let op het verschuiven van de leiden en volgen, hoe hard en zacht elkaar afwisselen, hoe ideeën of motieven (ritmes of melodietjes) door de andere bandleden opgepikt en aangepast worden, de blikken naar elkaar en vooral ook het plezier dat ze samen hebben. Op ieder moment doet iedereen uit het team datgene wat op dat moment nodig is om het product, namelijk de muziek, tot het allerbest mogelijke te maken.

 

Het team is niet te groot zodat iedereen elkaar hoort, en zodat er ruimte is voor ieders input. En Toots is de leider maar geeft met alle vertrouwen de touwtjes uit handen aan zijn bandleden. Hij heeft ze uitgekozen op hun specifieke kwaliteiten en weet dat ze magie kunnen creëren als ze daar de ruimte voor krijgen. En hij weet ook dat als het nodig is de hele band dermate scherp is dat ze hem met één hoofdknik volgen.

 

De context is nu muziek, maar ik ben er van overtuigd dat je de boven genoemde zaken toe kunt passen op alle teams. En dat ze daardoor beter gaan functioneren en meer plezier hebben in wat ze doen. Voor mij is dit een ideaalbeeld bij het samenstellen van en werken in teams.

 

Marcel Van Nistelrooij

Marcel Van Nistelrooij 

Innovatiemanager & gitarist

Supporter van CompanHit

 

Eerder gepubliceerd op Linkedin April 29, 2017

 

Dit is het filmpje. Ik hoop dat het jullie ook inspireert en hoor graag jullie reacties!

Reactie schrijven

Commentaren: 0